Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di farina di mandorle
- 275 g di farina tipo 00
- 100 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 80 g di zucchero
- 250 g di crema gianduia
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1288 kJ / 308 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 15.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella salata speck e scamorza
50min
Nocciole tartufate
1h 10min
Crostatine fragole e ganache al cioccolato
2 Std. 30 Min
Muffin salati prosciutto e formaggio
1h
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45 Min
Torta Nua
2h
Sbriciolata con crema di pistacchi
1h 30min
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
1h
Sbriciolata ai mirtilli
1h
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 min
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1h