Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g di farina di mandorle
- 100 g di burro a pezzi
- 80 g di zucchero
- 275 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 uovo
- 250 g di crema gianduia
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1258.2 kJ / 300.7 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 120.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta frolla
1h 10 min
Pasta biscotto
1h
Torta Nua
2h
Sbriciolata con crema di pistacchi
1h 30min
Crostata crema e amarene
1h 30min
Crostata morbida al cioccolato
2 godz. 40 min
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h
Sbriciolata ai mirtilli
1h
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45 min
Sbriciolata alla ricotta e cioccolato (senza glutine)
1h
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
1h
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 min