Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave

Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave

4.1 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • di fave secche sciacquate
    200 g
  • di acqua
    550 g
  • di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di catalogna a pezzi (2-3 cm)
    600 g
  • di pomodori ciliegino a metà
    80 g
  • di pasta fresca tipo scialatielli (o altro tipo di pasta fresca lunga)
    280 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di basilico fresco lavate ed asciugate
    5 foglie
  • di caciocavallo grattugiato
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 613 kcal / 2565 kJ
Białko 26.4 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 84.8 g
Błonnik 6.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...