Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave

Scialatielli con pesto di cicorie su purea di fave

3.8 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di fave secche sciacquate
  • 550 g di acqua
  • 100 g di patate pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 600 g di catalogna a pezzi (2-3 cm)
  • 80 g di pomodori ciliegino a metà
  • 280 g di pasta fresca tipo scialatielli (o altro tipo di pasta fresca lunga)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 60 g olio extravergine di oliva
  • 5 foglie di basilico fresco lavate ed asciugate
  • 40 g di caciocavallo grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 26.4 g
Kalorie 2565 kJ / 613 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 6.1 g
Węglowodany 84.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...