Torta al cioccolato al Varoma

Torta al cioccolato al Varoma

4.1 113 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

  • 130 g di nocciole sgusciate
  • 220 g di zucchero grezzo
  • 150 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
  • 5 uova
  • 180 g di burro a pezzi (2-3 cm) + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 1000 g di acqua
Terminare la preparazione
  • 100 g cioccolato fondente a pezzetti (1-2 cm)
  • 80 g di panna (min. 30% di grassi)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 8.4 g
Kalorie 2067 kJ / 494 kcal
Tłuszcz 32.5 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 40.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...