Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 550 g di acqua
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di farina manitoba
- 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- pomodorini, a piacere, tagliati a metà
- olive denocciolate, a piacere
- sale grosso, a piacere
- origano secco, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1525.7 kJ / 364.7 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 65.5 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 652.3 mg
Alternatywne przepisy
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
4 Std.
Bazlama con Cacik (Pane con salsa al cetriolo)
30 Min
Cookies
1 Std.
Focaccia alle cipolle
2 godz. 40 min
Monte Cristo sandwich
4h 30min
Focaccia cipolle e zucca
2h
Baccalà alla mediterranea
1 Std. 30 Min
Pa Gialt (Pane giallo)
3 Std. 30 Min
Bhajis di cipolla con salsa allo yogurt e coriandolo (TM6)
1 Std.
Dampfnudeln con confettura di ciliegie
2 Std. 30 Min
Focaccia genovese (TM6)
5h
Focaccia barese TM6
4 Std.