Wersje kompatybilne
Chiffon cake al cioccolato a Varoma (senza lattosio)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di acqua calda (non bollente)
- 6 uova
- 250 g di zucchero
- 100 g di olio di semi di mais + q.b.
- 100 g di cacao amaro in polvere
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 cucchiaini di lievito in polvere per dolci
- 1000 g di acqua
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1615 kJ / 386 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Plumcake alle carote al Varoma
2u.
Ciambella noci e caffè al Varoma
2h 30min
Torta al cioccolato al Varoma
2u.
Torta marmorizzata al Varoma
2u.
Millefoglie di patate, Parmigiano Reggiano e timo
55min
Torta noci e caffé al vapore
1h 10min
Torta pistacchi e mandorle al Varoma
2h 30min
Bibita ACE (TM6)
6min
Muffin cioccolato e cocco al Varoma
1u.
Torta mele e zenzero al Varoma
2u.
Pandoro TM6
15 godz. 15 min
Rotolo al tiramisù
3h 30min