Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia

Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia

5.0 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 pezzi

Składniki

Impasto
  • di acqua
    210 g
  • di lievito di birra fresco
    5 g
  • di zucchero
    5 g
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di farina manitoba
    350 g
  • di sale
    5 g
Condimento
  • di patate a pasta farinosa pelate e tagliate a fette (5 mm)
    250 g
  • di timo secco
    1 pizzico
  • di acqua
    500 g
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di salsiccia di maiale fresca, senza pelle e sbriciolata
    120 g
  • di funghi porcini freschi a fette
    100 g
    100 g di funghi porcini surgelati, a fette
  • di mozzarella per pizza tagliata a fette (7-8 mm)
    120 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di rosmarino fresco gli aghi
    1 rametto

Wartości odżywcze na 6 pezzi

Kalorie 2216 kcal / 9272 kJ
Białko 97 g
Tłuszcz 63 g
Węglowodany 312 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 26 g
Sód 2696 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...