Calamares encebollados

Calamares encebollados

4.5 43 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • 2 - 3 galletas tipo maría
  • 2 dientes de ajo
  • 330 g de cebolla en cuartos
  • 4 - 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
  • 45 g de aceite de oliva
  • 670 g de calamares (cortados en trozos de aprox. 3x3 cm)
  • ⅓ de cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • ⅓ de cucharada de pimentón dulce
  • 1 hoja de laurel seca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 640.8 mg
Białko 31.8 g
Kalorie 2158 kJ / 515 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 42.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...