Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en trozos
- 3 - 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 1 cucharada de pan rallado
- 800 - 900 g de chipirones troceados congelados (previamente descongelados y escurridos)
-
1
guindilla roja seca sin pedúnculo ni semillas
(opcjonalnie)
lub 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie) - 2 cucharadas de perejil fresco picado (y un poco más para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1226.5 kJ / 293.5 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chipirones afogaos
30min
Chipirones encebollados (Maganos)
40min
Champiñones con jamón y gambas
20 min
Sepia al ajillo
25 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Calamares encebollados
1h
Almejas a la marinera
30min
Calamares a la americana
50min
Calamares con pisto
45min
Arroz amarillo con calamares y carabineros para dos
35 Min
Arroz negro de chipirones con verduras
1h 20 min
Arroz negro cremoso con calamares
40min