Kule burgerowe

Kule burgerowe

4.8 257 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
15 sztuk

Składniki

  • 500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 300 g mleka plus dodatkowo 2 łyżki do posmarowania
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
    1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)
  • 3 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • olej do natłuszczenia i smażenia
  • 160 g ketchupu
  • 60 g majonezu
  • 40 g musztardy
  • 25 g prażonej cebulki, gotowej
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 700 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • woda do zwilżenia dłoni
  • 15 plastrów boczku wędzonego, surowego
  • 8 plastrów sera topionego w plastrach pokrojonych na ćwiartki
  • ziarna sezamu, białego do posypania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 504.3 kcal / 2109.9 kJ
Białko 20.1 g
Tłuszcz 32.8 g
Węglowodany 32.4 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 18.3 g
Sód 914.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...