
Urządzenia i Akcesoria
Kule burgerowe
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
15 sztuk
Składniki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
300 g mleka plus dodatkowo 2 łyżki do posmarowania
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
3 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka cukru
-
olej do natłuszczenia i smażenia
-
160 g ketchupu
-
60 g majonezu
-
40 g musztardy
-
25 g prażonej cebulki, gotowej
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
700 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
1 łyżka bułki tartej
-
2 jajka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
woda do zwilżenia dłoni
-
15 plastrów boczku wędzonego, surowego
-
8 plastrów sera topionego w plastrach pokrojonych na ćwiartki
-
ziarna sezamu, białego do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
504.3 kcal /
2109.9 kJ
Białko
20.1 g
Tłuszcz
32.8 g
Węglowodany
32.4 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
18.3 g
Sód
914.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Imprezowy pierścień z szynką i serem
2 godz.
Hot-dogowe muffiny
2 godz.
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Empanadas z kurczakiem i jajkiem
2 godz. 30 min
Burger XXL
1 godz. 55 min
Langosze
1 godz. 30 min
Galette z kurczakiem dla całej rodziny
1 godz. 55 min
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min
Pita
2 godz. 30 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min