Urządzenia i Akcesoria
Jaglane kulki kokosowe à la Rafaello®
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 sztuk
Składniki
-
150 g kaszy jaglanej
-
370 g napoju kokosowego (patrz wskazówka)
-
15 g oleju kokosowego
-
20 g wiórków kokosowych plus dodatkowa ilość do obtoczenia (ok. 50 g)
-
40 - 50 g syropu klonowego
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
20 migdałów, blanszowanych całych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
2 mg
Białko
1 g
Kalorie
310 kJ /
74 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4 Std.
Napój kokosowy
10 Min
Wegańskie kulki mocy
15 Min
Jaglane batony z migdałami
4 Std. 20 Min
Gofry jaglano-bananowe
45 Min
Mąka jaglana
5 Min
Mąka gryczana
5 Min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 Std. 30 Min
Bezglutenowe owsiane placki na domowym napoju z orzeszków ziemnych
8 Std. 55 Min
Kulki z amarantusa i kakao
1 Std. 20 Min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 Std. 10 Min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 Std. 10 Min