Urządzenia i Akcesoria
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
530 g
Składniki
-
400 g oleju z pestek winogron
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
-
80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
464.7 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
2843.2 kJ /
679.5 kcal
Tłuszcz
75.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Thermomix® Party- Przepis 3
5 min
Pieczone gniecione ziemniaki z solą rozmarynową
1 godz. 30 min
Łosoś z ryżem i zielonymi warzywami (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48 godz. 45 min
Salsa Verde
15 min
Gęś pieczona z jabłkami
5 godz.
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Omlet austriacki z sosem truskawkowym
1 godz.
Thermomix® Party - Przepis 4
5 min
Moskole z podhalańskim sosem grzybowym
2 godz. 40 min