Urządzenia i Akcesoria
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
530 g
Składniki
-
400 g oleju z pestek winogron
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
-
80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
464.7 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
2843.2 kJ /
679.5 kcal
Tłuszcz
75.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryba w piwnym cieście
30 min
Moktajl z niebieską herbatą i marakują
40 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Cytrusowy łosoś z rodzynkowym ryżem i sałatką z jarmużu
45 min
Roślinna pianka do kawy
10 min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10 min
Chrust z ziemniaków (TM5)
25 min
Smażone bułeczki z wieprzowiną
1 godz. 55 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Steki panierowane w pieprzu
20 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min