Toum (libański sos czosnkowy z białek)

Toum (libański sos czosnkowy z białek)

4.8 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
530 g

Składniki

  • oleju z pestek winogron
    400 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    40 g
  • ząbki czosnku
    3 - 4
  • soli
    1 łyżeczka
  • białka (100-110 g), w temp. pokojowej
    3
  • wrzącej wody (patrz wskazówka)
    80 - 100 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 679.5 kcal / 2843.2 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 75.5 g
Węglowodany 1.3 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 464.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...