Urządzenia i Akcesoria
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
530 g
Składniki
-
400 g oleju z pestek winogron
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
-
80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
464.7 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
2843.2 kJ /
679.5 kcal
Tłuszcz
75.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron z marchewki w sosie jogurtowo-pomarańczowym
10min
Greckie pączki (Loukoumades)
1h 30min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10min
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
1h 15min
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6, TM7)
25min
Pikle z krojonej cebuli (TM6, TM7)
48h 45min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5min
Salsa pico de gallo
5min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6, TM7)
45min
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15h
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
4h 55min
Proteinowy koktajl z owocami jagodowymi
10min