Urządzenia i Akcesoria
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
530 g
Składniki
-
400 g oleju z pestek winogron
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
-
80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
464.7 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
2843.2 kJ /
679.5 kcal
Tłuszcz
75.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Serowe bułki na proszku do pieczenia (low carb, bezglutenowe)
1 godz. 10 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min
Lasagne z domowym makaronem szpinakowym
2 godz. 30 min
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min
Pinsa z mozzarellą i oliwkami
52 godz.
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6, TM7)
30 min
Słodki sos chili
40 min
Sos cytrynowy z awokado i szynką
35 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM6, TM7)
35 min