
Urządzenia i Akcesoria
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
530 g
Składniki
-
oleju z pestek winogron400 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
-
ząbki czosnku3 - 4
-
soli1 łyżeczka
-
białka (100-110 g), w temp. pokojowej3
-
wrzącej wody (patrz wskazówka)80 - 100 g
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
679.5 kcal /
2843.2 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
75.5 g
Węglowodany
1.3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
464.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska