
Urządzenia i Akcesoria
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
530 g
Składniki
-
400 g oleju z pestek winogron
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
-
80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
679.5 kcal /
2843.2 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
75.5 g
Węglowodany
1.3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
464.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min
Smażone jabłka z budyniowym kremem waniliowym (TM5)
35 min
Pikantny dżem chili
35 min
Słodki sos chili
40 min
Klasyczny nugat
3 godz. 30 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM5)
1 godz. 10 min
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min
Fasolka szparagowa z gremolatą
35 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6)
25 min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Dymny sos whisky
20 min
Pikantny sos pomidorowy
30 min