Urządzenia i Akcesoria
Toum (libański sos czosnkowy z białek)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
530 g
Składniki
-
400 g oleju z pestek winogron
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka soli
-
3 białka (100-110 g), w temp. pokojowej
-
80 - 100 g wrzącej wody (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
464.7 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
2843.2 kJ /
679.5 kcal
Tłuszcz
75.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
1.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos duński
15 min
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Mini placki ziemniaczane z serkiem i łososiem (TM7, TM6)
1 godz. 10 min
Pizza z makaronu spaghetti (TM7)
1 godz. 10 min
Pizza neapolitańska
9 godz.
Pikantna przyprawa BBQ
5 min
Satay z kurczaka po balijsku z marynowanymi warzywami (TM6, TM7)
1 godz.
Pikle z krojonej cebuli (TM5)
48 godz. 45 min
Purée z kalafiora, kopru włoskiego i selera (od 9. miesiąca życia)
35 min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min
Wytrawne jajeczne mini frittaty z brokułami i boczkiem
45 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min