Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 50 g de jambon fumé, coupé en tranches
- 500 g de patates douces, coupées en morceaux (2 cm)
- 500 g d'eau
- 2 jaunes d'œufs
- 1 - 2 pincées de sel
- 1 c. à café de paprika fumé, moulu
- 200 g de chapelure
- 300 g d'huile végétale pour la friture
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1686.4 kJ / 403.1 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 817.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes croustillantes de pommes de terre au bacon et fromage
1 Std.
Sablés viennois
45 Min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Samoussas au fromage
30 Min
Cordons bleus et purée de légumes
1 Std. 5 Min
Terrine de fromage frais aux herbes
2 Std. 20 Min
Croquettes de poisson, sauce citronnée et riz coco
1 Std.
Riz cantonais
30 Min
Burger de pomme de terre aux épinards
35 Min
Bâtonnets de brocoli au cheddar
55 Min
Poulet grillé, boulgour et sauce yaourt aux champignons
55 Min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 Min