Galettes d'Izmir

Galettes d'Izmir

4.4 56 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • de pain blanc rassis coupé en petits morceaux
    80 g
  • de persil frais, équeutés
    6 brins
  • d'oignon coupé en deux
    80 g
  • de viande de bœuf hachée coupée en 3-4 morceaux
    500 g
  • œuf
    1
  • de sel
    1 ¾ c. à café
  • de poivre moulu
    ½ c. à café
  • de paprika doux en poudre
    3 c. à café
  • de thym déshydraté
    1 c. à café
  • de concassé de tomates
    100 g
  • d'eau
    550 g
  • gousses d'ail
    1 - 2
  • de beurre doux coupé en morceaux
    50 g
  • de pommes de terre moyennes et coupées en rondelles (5 cm)
    400 - 500 g
  • poivrons verts coupés en morceaux (3-4 cm)
    2 - 3
  • tomates coupées en petits quartiers
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 552 kcal / 2311 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 29.8 g
Węglowodany 40.8 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...