Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (ezogelin)

4.3 126 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • gousses d'ail à ajuster en fonction des goûts
    2 - 3
  • de concassé de tomates
    40 g
  • de beurre doux coupé en morceaux (2 cm)
    30 g
  • de lentilles rouges sèches
    200 g
  • de menthe déshydratée
    2 c. à soupe
  • de riz
    30 g
  • de boulgour
    20 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 ½ - 1 ¾ c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    ¼ c. à café
  • de flocons de piment rouge, type pul biber à ajuster en fonction des goûts
    ¼ c. à café
  • d'eau, à température ambiante
    1475 g
  • citron jaune coupé en quartiers
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 298 kcal / 1246.9 kJ
Białko 14.4 g
Tłuszcz 6.9 g
Węglowodany 47.1 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 972 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...