Wersje kompatybilne
Soupe au boulgour et aux lentilles rouges (Soupe Ezogelin)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g oignon, coupé en deux
- 2 - 3 gousses d'ail, à ajuster en fonction des goûts
- 40 g de concassé de tomates
- 30 g de beurre doux, coupé en morceaux (2 cm)
- 200 g de lentilles rouges sèches
- 2 c. à soupe de menthe déshydratée
- 30 g de riz
- 20 g de boulgour
- 1 ½ - 1 ¾ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de flocons de piment rouge, type pul biber, à ajuster en fonction des goûts
- 1475 g d'eau, à température ambiante
- 1 citron jaune, coupé en quartiers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pains de semoule Matlouh
2h 10min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Pides aux trois fromages
1h 40min
Pains batbout marocains
1 Std.
Chorba tunisienne
45min
Soupe de lentilles corail aux céréales
1 godz. 5 min
Gozleme
1h 40min
Msemen
40min
Harira
7h
Soupe turque Ezogelin
1 godz. 5 min
Mhalbi (crème de lait aux amandes)
15 Min
Soupe à la coriandre
50min