Wersje kompatybilne
Kalfsgebraad met rucola-basilicum pesto en zonnige groenten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g kalfsgebraad, uit de schouder
- 25 g zongedroogde tomaten (± 18 tomaten)
- 1 teentje knoflook
- 60 g verse basilicum
- 60 g rucola
- 200 g olijfolie
- 100 g zonnebloempitten
- 2 snuifje zout
- 1 snuifje gemalen peper
- 240 g uien, gehalveerd
- 550 g courgette, in blokjes
- 450 g aubergine, in blokjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3804.7 kJ / 913.8 kcal
- Białko
- 79.7 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 59.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 216.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rabarberijs
36h 25min
Sous-vide asperges en gepocheerde eieren
Brak ocen
Ovengebakken groentechips
Brak ocen
Vegan bananen-kokoscake
Brak ocen
Pozole Blanco (Mexicaanse soep)
Brak ocen
Met frambozen doordrenkte azijn
Brak ocen
Bloemkool korma
2 godz. 20 min
Gougère-soezen met zalmmousse
25h 35min
Pâté in korst
10 Std.
Clafoutis met amarena kersen en amandelmelk
Brak ocen
Taartje zonder koken met zalm en dille
1 Std. 15 Min
Op Italiaanse wijze pesto pasta met gekonfijte kerstomaatjes (vegetarisch)
30 min