Wersje kompatybilne
Kalfsgebraad met rucola-basilicum pesto en zonnige groenten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g kalfsgebraad, uit de schouder
- 25 g zongedroogde tomaten (± 18 tomaten)
- 1 teentje knoflook
- 60 g verse basilicum
- 60 g rucola
- 200 g olijfolie
- 100 g zonnebloempitten
- 2 snuifje zout
- 1 snuifje gemalen peper
- 240 g uien, gehalveerd
- 550 g courgette, in blokjes
- 450 g aubergine, in blokjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 3804.7 kJ / 913.8 kcal
- Białko
- 79.7 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 59.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 216.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bearnaisesaus
20 min
Paprikasoep met basilicumschuim
35 min
Pommes Dauphine
1hod. 40min
Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette
45 min
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
2 godz. 15 min
Pruimenjam
Brak ocen
Courgettesoep met munt
35 min
Lemon curd
20 min
Aspergesoep met citroen
55min
Kip-miso stoofpot
1h 45 min
Halloween voeten gehaktbrood
1sa 30 dk
Boterhammen met spinazie pesto
1 godz. 55 min