Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta
TM5 TM6

Gehaktballen, tomatensaus en Parmezaanse polenta

4.1 (13 ocen)

Składniki

Gehaktballen en saus

  • extra vergine olijfolie, om in te vetten
  • 100 g ui, in vier gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 g rundergehakt, in stukken
  • 500 g varkensgehakt, in stukken
  • 60 g lichte room (ong. 18% vet)
  • 2 snuifje zeezout
  • 2 snuifje gemalen zwarte peper
  • 800 g tomatenblokjes uit blik
  • 70 g tomatenpuree
  • 40 g olijfolie

Parmezaanse polenta

  • 100 g Parmezaanse kaas, in stukken (2 cm)
  • 3 teentjes knoflook
  • 20 g olijfolie
  • 1000 g volle melk
  • 100 g polenta
  • 100 g gezouten boter, in blokjes (2 cm)
  • 2 snuifjes zeezout
  • olijfolie, en wat extra om te garneren
  • verse peterseliebladeren, om te garneren

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
3732 kJ / 32 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
65 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy