Soep van pompoen, bloemkool en romanesco

Soep van pompoen, bloemkool en romanesco

2.0 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portie

Składniki

  • Parmezaanse kaas
    20 g
  • selderstengels
    30 g
  • ui in stukken
    50 g
  • wortel geschild en in stukken (2 cm)
    30 g
  • salie, vers gewassen en gedroogd
    2 bladeren
    1 tl gedroogde salie bladeren, gewassen en gedroogd
  • extra vergine olijfolie
    30 g
  • bloemkool in roosjes
    250 g
  • romanesco broccoli in roosjes
    250 g
  • pompoen vlees in stukken (1 cm)
    250 g
  • water
    1000 g
  • groentebouillon
    1 el
    1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • gedroogde pasta, voor soep bv. risoni pasta
    100 g
  • fijn zout (opcjonalnie)
    1 snuifje
  • peterselie gehakt
    1 el
  • extra vergine olijfolie

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 5.6 g
Kalorie 639 kJ / 153 kcal
Tłuszcz 6.6 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 17.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...