Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten

Soep van groene asperges met kruidige pijnboompitten

4.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porties

Składniki

  • olijfolie
    20 g
  • groene asperges in stukken (± 3 cm)
    1000 g
  • teentje knoflook
    2
  • suiker
    10 g
  • uien gehalveerd (1 kleine ui)
    60 g
  • boter in stukken
    100 g
  • aardappelen in stukken
    150 g
  • diepgevroren spinaziebladeren ontdooid en drooggedept
    100 g
  • water
    400 g
  • groentebouillonblokje (voor 0,5 l) verkruimeld
    1
  • gemalen nootmuskaat
    1 snuifje
  • citroensap
    10 g
  • gemalen peper naar eigen smaak
    1 tl
  • zout naar eigen smaak
    1 tl
  • pijnboompitten
    30 g
  • verse rode chili ontdaan van zaadjes, gehakt
    1
  • room, min. 30% vet
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 706 mg
Białko 6 g
Kalorie 1379 kJ / 330 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...