Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olijfolie
- 1000 g groene asperges, in stukken (± 3 cm)
- 2 teentje knoflook
- 10 g suiker
- 60 g uien, gehalveerd (1 kleine ui)
- 100 g boter, in stukken
- 150 g aardappelen, in stukken
- 100 g diepgevroren spinaziebladeren, ontdooid en drooggedept
- 400 g water
- 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 10 g citroensap
- 1 tl gemalen peper, naar eigen smaak
- 1 tl zout, naar eigen smaak
- 30 g pijnboompitten
- 1 verse rode chili, ontdaan van zaadjes, gehakt
- 150 g room, min. 30% vet
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1379 kJ / 330 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 706 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aardappel-preisoep
40 min
Vleesgehaktbrood met champignons
1h 5min
Mout milkshake
10 Min
Knolselder parmigiana
Brak ocen
Pozole Blanco (Mexicaanse soep)
Brak ocen
Aspergesoep met citroen
55 min
Menu: Slasoep, zeebaars met waterkerssaus
Brak ocen
Pompoensoep, vis met rijst en groenten, appel-peercrumble
1h
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45 Min
Romige aspergesoep
25 min
Romige snijbietsoep
35 Min
Bloemkoolsoep met gebakken ganzenlever
35 Min