![Grissini Grissini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9B27270D-5D3F-4E22-BD4E-B7BA10C5435A/Derivates/FD9F854D-AB8A-4EBB-A159-B913F469AAF1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
- 1 c. à soupe de sucre
-
15
g de levure fraîche
lub 2 c. à café de levure sèche (8 g) - 500 g de farine fleur
- 60 g d'huile d'olive, et un peu pour badigeonner
- 1 c. à café de sel
- 50 g de farine de blé dur
-
1 - 2
c. à soupe du sésame (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à soupe de pavot, pour saupoudrer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
Alternatywne przepisy
Barres au sésame
30min
Fougasse de mardi gras
2 godz.
Pain de seigle valaisan
10h
Moutarde indienne
15 dk
Pain aux tomates et basilic
1 godz. 45 min
Focaccia au romarin
2h 30min
Bretzels
1h 50min
Crackers au fromage
2h 30min
Pain sandwich
3h
Pain paysan
3h
Focaccia aux oignons
2 godz. 20 min
Pain tessinois
1h 50min