Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau
- 1 c. à soupe de sucre
-
15
g de levure fraîche
lub 2 c. à café de levure sèche (8 g) - 500 g de farine fleur
- 60 g d'huile d'olive, et un peu pour badigeonner
- 1 c. à café de sel
- 50 g de farine de blé dur
-
1 - 2
c. à soupe du sésame (opcjonalnie)
lub 1 - 2 c. à soupe de pavot, pour saupoudrer (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.03 g
Alternatywne przepisy
Caramels à la crème
2h
Polenta tessinoise
45 min
Pâtes fraîches
1h
Pesto de roquette et piments rouges
5min
Grissini
2h
Capuns des Grisons (Spécialité grisonne)
35 min
Focaccia aux oignons
2 godz. 20 min
Polenta
1h
Focaccia au romarin
2h 30min
Soft ice vanille
13 Std.
Glace à la banane au beurre de cacahuètes et au chocolat
8 Std. 10 Min
Beurre aux herbes
5min