Wersje kompatybilne
Spaghetti scarola, olive e briciole di pane (vegan)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 100 g di pane a tocchetti piccoli
- 100 g di scalogno a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di peperoncino piccante in polvere
- 320 g di spaghetti
- 500 g di scarola lavata, asciugata e a listarelle (3 cm)
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 50 g di olive taggiasche denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2653 kJ / 634 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 82.7 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 220.4 mg
Alternatywne przepisy
Pasta verze e pancetta
40 min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 min
Spaghetti alla Nerano
30 min
Spaghetti con agretti, pomodorini e capperi
50 menit
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45 Min
Bucatini con i cavolfiori (Pasta chi vruccoli)
1j
Pasta broccoli e acciughe
40 min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 min
Pesto di scarola e pecorino
15min
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1j 30 menit
Casarecce radicchio, carote e prosciutto
35 Min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1 godz. 5 min