Afelia mit Bulgur (zypriotisches Schweinegulasch)

Afelia mit Bulgur (zypriotisches Schweinegulasch)

4.7 3 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Korianderkörner
    3 EL
  • Lorbeerblätter, getrocknet klein
    2
  • schwarze Pfefferkörner
    ¾ TL
  • Salz
    3 ½ TL
  • Schweinegulasch in Würfeln (2 cm)
    1200 g
  • Rotwein
    300 g
  • Orangensaft
    75 g
  • Wasser plus 5 EL
    850 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    3 TL
    1 ½ Gemüsesuppenwürfel (für je 0,5 l)
  • Bulgur
    300 g
  • Zwiebeln halbiert
    90 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Honig nach Geschmack
    1 ½ - 2 ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 ½ TL
  • Maisstärke
    1 ½ EL
  • Wasser
    5 EL
  • Koriander, frisch gehackt, nach Geschmack, etwas mehr zum Dekorieren
    1 ½ - 2 ½ EL
  • Bio-Orange dünn, zum Dekorieren
    6 Scheiben

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 47 g
Kalorie 2784 kJ / 666 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...