Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Rindergulasch
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 375 g Möhren, längs halbiert, in schrägen Stücken (2 cm)
- 15 g Paprika-Tomatenmark (z.B. von Hengstenberg)
- 2 frische Lorbeerblätter, mehrfach eingeschnitten
- 3 Stängel Thymian, abgezupft
- 6 Wacholderbeeren, angedrückt
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 300 g Wasser
- 2 - 3 TL Balsamico, dunkel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1829 kJ / 436 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Kalbsragout mit Erbsen
1h 15 min
Rindfleischeintopf
1h 40min
Rinderragout mit Bohnen
50min
Gulaschsuppe
1h 15 min
Kreolischer Fisch
35 Min
Ungarisches Paprikagulasch
1h 20 min
Zitronen-Hähnchen
50min
Gulasch-Kartoffel-Topf
1h
Rinderschmortopf
1h 20 min
Rindfleisch in Rotwein
2h 15min
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1h 25min
Paprikagulasch
1h 25min