Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Hähnchenschenkel, mit Haut (à 280 g)
- 80 g Schalotten
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- ½ TL Piment, gemahlen
- 3 Prisen Pfeffer
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) -
1
Lorbeerblatt, frisch
lub 1 Lorbeerblatt, getrocknet - 800 g Wasser
- 1 TL Salz
- 150 g Risottoreis (z.B. Aborio, Garzeit 14-15 Minuten)
- 500 g Babyspinat, frisch
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- 4 Stängel Basilikum, abgezupft, grob zerkleinert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 410 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glasnudeln mit Hackfleisch (蚂蚁上树)
35min
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Kalbsfilet
1 Std. 20 Min
Rote-Bete-Eintopf
1 Std. 30 Min
Thailändische Forellen-Päckchen
35min
Hühnersuppe (gebunden)
35min
Hähnchen-Ragout
45min
Garnelen-Eintopf
45min
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kichererbsen
40min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1 Std.
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50min
Grüne Kartoffelsuppe mit Lachs
30min
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min