Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dentes de alho
- 150 g cebola cortada em metades
- 20 g concentrado de tomate
- 40 g azeite
- 250 g tomate cortado em metades
-
500
g feijão-verde redondo cortado em pedaços (5 cm aprox.)
lub 500 g feijão-verde redondo descongelado cortado em pedaços (5 cm aprox.) - 1 c. chá de açúcar
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 716.1 kJ / 171.2 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 604.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada-russa
50 min
Puré de legumes com alecrim
45 min
Cozer 300 g de couve-flor
25 min
Cozer 400-900 g de couve-flor
35 min
Ovos escalfados com grão e nabiças
35 min
Caril de legumes
1h
Tabuleiro de legumes
2h
Guisado de grão com rama de beterraba
30 min
Salada de grão e bacalhau
1h
Couves com ervilhas e azeite de ervas
40 min
Feijão-verde guisado com ovos escalfados
1 Std. 15 Min
Curgetes recheadas com atum
1h