Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g pão de véspera
- 6 pés de salsa, só as folhas
- 80 g cebola
- 500 g carne de vaca picada
- 1 ovo
- 1 ¾ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 3 c. chá de colorau
- 1 c. chá de tomilho seco
- 100 g polpa de tomate
- 550 g água
- 1 - 2 dentes de alho
- 50 g manteiga s/ sal
- 400 - 500 g batata cortada às rodelas (0,5 cm aprox.)
- 2 - 3 pimentos verdes cortados em pedaços (3-4 cm aprox.)
- 1 - 2 tomates cortados em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2588.7 kJ / 618.7 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1285.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frango Tex-Mex e salada de quinoa
30min
Esparguete Sichuan
50min
Tagine de carne, arroz e bolinhos de pistácio a vapor
Brak ocen
Peru recheado com rolinhos de bacon, compota de figo e legumes assados
5 godz.
Katsu Schnitzel com batata assada, salada de couve, molho de wasabi e aneto
50min
Jambalaya com chouriço, camarão e manga
3h
Gratinado de queijo azul vegetariano
1hod. 30min
Arroz de marisco para 12 pessoas
1h 5min
Feijoada de Borrego
1h 10min
Ensopado de Borrego
3h
Sopa de couve com almôndegas de aves
50min
Cannelloni de frango com requeijão
1hod. 30min