Pão turco (Gozleme) com recheio de acelgas

Pão turco (Gozleme) com recheio de acelgas

5.0 2 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
24 unidades

Składniki

Massa
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    450 g
  • fermento de padeiro seco
    10 g
  • sal
    1 pitada de
  • azeite
    30 g
  • iogurte natural
    50 g
  • água quente
    260 g
Recheio
  • acelgas
    200 g
  • cebola cortada em quartos
    100 g
  • azeite
    15 g
  • paprika
    1 c. chá de
  • queijo feta
    120 g
Montagem
  • Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
  • Azeite q.b. p/ pincelar

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 108 kcal / 452 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 3.8 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 73.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...