Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pistácio
- 80 g noz
- 80 g amêndoa c/ pele
- 80 g avelã c/ pele
- 80 g pinhão
- 100 g açúcar amarelo
- 1 c. chá de canela em pó
- 300 g açúcar
- 150 g água
- ½ limão, só o sumo
- 40 g mel
- 50 g água de rosas
- 150 g manteiga
- 500 g massa filo (22 folhas aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1300.3 kJ / 310.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 112.6 mg
Alternatywne przepisy
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
45 min
Palitos de presunto
50min
Brunch do Médio Oriente
Brak ocen
Croquetes de cecina e queijo de cabra
9 Std. 20 Min
Rebuçados de pinhão
1h 30 min
Arancini
1u. 20min
Dim Sum "Shau mei"
1u. 45min
Doce de cebola - TM31
Brak ocen
Técnica Pappardelle
30min
Bolachas salgadas de queijo e mostarda
1u.
Molho de baunilha (crème anglaise)
10min
Chutney rápido de maçã
20min