Urządzenia i Akcesoria
Baklava
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
22 doses
Składniki
-
pistácio100 g
-
noz80 g
-
amêndoa c/ pele80 g
-
avelã c/ pele80 g
-
pinhão80 g
-
açúcar amarelo100 g
-
canela em pó1 c. chá de
-
açúcar300 g
-
água150 g
-
limão só o sumo½
-
mel40 g
-
água de rosas50 g
-
manteiga150 g
-
massa filo (22 folhas aprox.)500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
112.6 mg
Białko
5 g
Kalorie
1300.3 kJ /
310.8 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
35.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bebinca
1 Std.
Bolo gelado
8 Std. 30 Min
Zabaione
15 Min
Empanada multicolor
1 Std. 15 Min
Chamuças de batata e coentros
45 Min
Bolas de cebola e bacon recheadas
1 Std. 30 Min
Pão de frutos secos e maçã
13 Std. 55 Min
Alfajor
1 Std. 20 Min
Trufas de noz e café
4 Std. 20 Min
Geleia de alho e malagueta
5 Std.
Bife tártaro com emulsão de mostarda
50 Min
Coquini
8 Std. 15 Min