Urządzenia i Akcesoria
Baklava
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
22 doses
Składniki
-
pistácio100 g
-
noz80 g
-
amêndoa c/ pele80 g
-
avelã c/ pele80 g
-
pinhão80 g
-
açúcar amarelo100 g
-
canela em pó1 c. chá de
-
açúcar300 g
-
água150 g
-
limão só o sumo½
-
mel40 g
-
água de rosas50 g
-
manteiga150 g
-
massa filo (22 folhas aprox.)500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Sód
112.6 mg
Białko
5 g
Kalorie
1300.3 kJ /
310.8 kcal
Tłuszcz
17.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
35.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Molho de coco e rum
Brak ocen
Baklava vegan
2 godz. 40 min
Dal agridoce
3 godz. 30 min
Beringela em molho de coco e amendoim com arroz basmati
30 min
Caril tailandês
45 min
Caril de frango
55 min
Brigadeiros de framboesa
2 godz. 30 min
Chiabata com presunto, alcachofra e mozarela
4 godz.
Bebinca
1 godz.
Tarte crumble de ruibarbo, frutos vermelhos e pera
1 godz. 20 min
Mousse de três chocolates com crocante de cacau
5 godz.
Panacota de maracujá
5 godz. 10 min