Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g pistácio
- 80 g noz
- 80 g amêndoa c/ pele
- 80 g avelã c/ pele
- 80 g pinhão
- 100 g açúcar amarelo
- 1 c. chá de canela em pó
- 300 g açúcar
- 150 g água
- ½ limão, só o sumo
- 40 g mel
- 50 g água de rosas
- 150 g manteiga
- 500 g massa filo (22 folhas aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1300.3 kJ / 310.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 112.6 mg
Alternatywne przepisy
Buns de porco a vapor
4h
Trouxas de fricassé de marisco
1 Std. 15 Min
Tarte de figo e queijo
30min
Piccalilli
12h
Enrolados de atum em alface
20 Min
Creme de bacalhau
35min
Celestes
2 Std. 30 Min
Soufflé de caramelo
1 godz. 5 min
Toucinho-do-céu
1 Std. 30 Min
Kimchi em tortilhas
96h
Bolinhas de queijo de cabra, uvas e pistácio
45min
Marquise de chocolate
3 Std.