Kebabs de borrego

Kebabs de borrego

4.3 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
6 doses

Składniki

  • passas de uva
    80 g
  • amêndoa s/ pele
    50 g
  • piripíri em pó (opcjonalnie)
    1 c. chá de
  • alho
    2 dentes de
  • gengibre fresco s/ casca, cortado em fatias (2 mm aprox.)
    10 g
  • perna de borrego s/ osso cortada em cubos (3 cm aprox.)
    500 g
  • manteiga s/ sal à temperatura ambiente
    15 g
  • sementes de cominhos preto
    1 c. chá de
  • coentros em pó
    1 c. chá de
  • paprika picante
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
  • assa-fétida
    1 pitada de
  • pão de véspera
    50 g
  • garam masala
    2 c. chá de
  • sal
    2 c. chá de
  • ovo
    1
  • farinha
    2 c. sopa de
  • azeite
    3 c. sopa de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 406.4 kcal / 1700.3 kJ
Białko 20.4 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 882.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...