Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chutney de manga
- 10 g óleo
- 2 dentes de alho
- 1 c. chá de gengibre em pó
- 1000 g manga cortada em pedaços
- 2 paus de canela
- 200 g vinagre
- 250 g açúcar
- 1 c. chá de piripíri em grão
Kofta
- 500 g borrego limpo s/ nervos, cortado em pedaços (3 cm aprox.), semicongelado
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 5 g gengibre fresco
- 2 malaguetas verdes s/ sementes
- 15 g coentros
- 1 c. sopa de iogurte natural
- 1 c. sopa de cominhos em pó
- 1 c. chá de coentros em pó
- 1 c. sopa de garam masala
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 461.2 kJ / 110.2 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 90.3 mg
Alternatywne przepisy
Húmus
10min
Húmus de manjericão
20min
Bahji de cebola
30min
Chutney de coentros e coco
35min
Húmus de beterraba
5 Min
Chutney de cebola, cenoura e pera
1 Std. 20 Min
Falafel verde com molho de requeijão
8 Std.
Manteiga de pimenta rosa
Brak ocen
Ceviche de salmão
5 godz.
Falafel com húmus de beterraba
20min
Pesto de beterraba assada com amêndoa
30min
Vazia com chimichurri
2h