Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 100 g manteiga
- 300 g beterraba cozida s/ casca, bem espremida (ver dica)
- 1 c. chá de essência de baunilha
- 3 ovos
- 250 g açúcar amarelo
- 100 g farinha tipo 55
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 20 g cacau em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2942.7 kJ / 703.3 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 83.7 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.9 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 158.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de abóbora
2u.
Vulcão de chocolate a vapor
50min
Muffins de peru e ovo
1u.
Pão doce de canela
2sa 40 dk
Tarte de cogumelos
50min
Fritata de curgete e ricota
40min
Quiche de beterraba e brócolos
40min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1u. 45min
Cuscuz de caldo-verde
20min
Beringelas recheadas com cuscuz de legumes
30min
Lasanha de curgete - TM6
2h 15min
Queques de cenoura a vapor
50min