Trouxas de borrego turcas

Trouxas de borrego turcas

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
18 unidades

Składniki

  • alho
    3 dentes de
  • cebola roxa cortada em pedaços
    100 g
  • azeite
    10 g
  • carne de borrego picada
    500 g
  • concentrado de tomate
    2 c. sopa de
  • melaço de romã
    2 c. chá de
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • cominhos em pó
    1 ½ c. chá de
  • coentros em pó
    1 ½ c. chá de
  • flocos de malagueta seca
    1 - 1 ½ c. chá de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    ¼ c. chá de
  • pinhão torrado
    30 g
  • salsa só as folhas, picadas
    6 pés de
  • massa filo
    6 folhas de
  • manteiga s/ sal derretida
    3 c. sopa de
  • sementes de sésamo
    2 c. sopa de
  • iogurte natural
    300 g
  • coentros só as folhas, picados
    1 c. sopa de

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 168.4 kcal / 704.5 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 207.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...