Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
75
g avelã torrada
lub 75 g amêndoa c/ pele torrada - 3 c. chá de canela em pó
- 1 banana madura s/ casca (110 g aprox.)
- 300 g maçã c/ casca, cortada em pedaços
- 200 g cenoura c/ casca, cortada em pedaços
- 10 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 230 g flocos de aveia
- 80 g trigo sarraceno
-
50
g passas de uva (ver dica)
lub 50 g arandos secos (cranberries) -
15
g xarope de agave (opcjonalnie)
lub 15 g mel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 300.1 kJ / 71.7 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 5.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papas de aveia e maçã
25 Min
Pão de banana vegan
1j
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1 Std. 20 Min
Pão de trigo sarraceno, chia e sementes
1j 30 menit
Bolachas veganas "zero waste" de amêndoa e chocolate preto
40 Min
Panquecas com tâmaras e frutos secos
15 Min
Speculoos (Bolacha flamenga)
1 Std. 10 Min
Feta vegan em azeite e ervas
1 Std. 10 Min
Pão proteico de quark
1j
Bolachas de cenoura, laranja e aveia
50 Min
Muffins de batata-doce com noz
1j
Bolachas de quase tudo
50 Min