![Babka chocolat-caramel Babka chocolat-caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/df49df411e401e2182c7865b5e76ffa9/Derivates/0151268b6ade99a74a5eecb0eb9e13d5caeb0dfa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait
- 10 g de levure boulangère sèche
- 365 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 80 g de sirop d'agave
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 90 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 80 g de sucre en poudre
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 1 pincée de fleur de sel
- 50 g de chocolat, détaillé en morceaux
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1530.5 kJ / 365.9 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 150.2 mg
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55 min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15 min
Brioche extra crémeuse
2h 15 min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Babka aux myrtilles
4h 50min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Viennoises au chocolat
2h 50 min
Babka choco-noisettes
2 Std. 55 Min
Babka pistache et fleur d'oranger
4h 5min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Hot cross buns, brioches de Pâques
3h 20 min
Rolls au chocolat et caramel
2 Std. 10 Min