Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de lait entier
- 16 g de levure boulangère fraîche
- 365 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 80 g de sirop d'agave
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 90 g de beurre, à température ambiante
- 100 g de chocolat noir, en morceaux
- 60 g de purée de noisette
- 1 jaune d'œuf
- 1 poignée de noisettes décortiquées, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1883 kJ / 450 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Muffins crumble aux myrtilles
45min
Babka aux myrtilles
4u. 50min
Buns à la cannelle
3 godz. 40 min
Babka chocolat-caramel
3 Std.
Viennoises au chocolat
2 Std. 50 Min
Buns à la cannelle
5h
Muffins anglais à la farine complète
2h 10min
Scones anglais
30min
Babka pistache et fleur d'oranger
4 Std. 5 Min
Brownies aux noix de pécan
45min
Muffins gourmands aux myrtilles
35min
Petits pains roulés aux pommes et à la cannelle
4h 25min