Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 150 g d'eau
- 500 g de farine de blé complet (T110) et un peu pour fariner
- 1 c. à café de sel
- 200 g de lait
- 50 g de semoule de blé dur fine
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 848 kJ / 201 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pitas libanaises
2h 20min
Muffins anglais
4h 10min
Muffins à la farine complète, œufs mollets et lard
2 Std. 50 Min
Bagel
1h 10min
Pitas grecques
2h 55min
Bagels américains
2 Std. 50 Min
Beurre de cacahuète
10min
Viennoises au chocolat
2 Std. 50 Min
Banana bread aux cacahuètes et aux noix
55min
Babka choco-noisettes
2h 55min
Pains à burgers américains
3h 15min
Pancakes aux flocons d'avoine
45 min