Minestrone leggero primaverile; frittata di spinaci e contorno asparagi selvatici

5.0 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 120 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 1 ½ spicchio di aglio
  • 75 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 180 g di foglie di spinaci freschi
  • 6 uova
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 450 g di asparagi puliti
  • 90 g di cipollotti a pezzi
  • 600 g di verdure miste a pezzi (carote, piselli, fagiolini, zucchine, sedano, pomodori, foglie di bietola e lattuga)
  • 700 g di acqua
  • 1 ½ cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 6 foglie di basilico

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 809.6 mg
Białko 18.8 g
Kalorie 1467.9 kJ / 350.8 kcal
Tłuszcz 22.4 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Węglowodany 19.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...