Menù: Insalata e merluzzo a vapore; Clafoutis alla frutta

Menù: Insalata e merluzzo a vapore; Clafoutis alla frutta

4.4 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • burro q.b.
  • 1 uovo
  • 40 g zucchero
  • 120 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 40 g di farina tipo 00 + q.b.
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 800 g di acqua
  • 10 g di sale + q.b.
  • 350 g di patate novelle con la buccia, tagliate a metà
    350 g di patate, tagliate in quarti
  • 200 g di fagiolini verdi freschi puliti e a pezzi
  • 150 g di piselli surgelati
  • 140 g olio extravergine di oliva
  • 1000 g di filetti di merluzzo (circa 4 pezzi, spessi circa 2,5 cm)
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1 - 2 cucchiaini di paprika in polvere, affumicata (opcjonalnie)
    1 - 2 cucchiaino di paprika dolce
  • 150 g di lamponi freschi
    150 g di frutti di bosco, misti, freschi
  • 3 spicchi di aglio
  • 30 g di aceto balsamico
  • 15 g di foglie di coriandolo, fresche
  • 50 g di capperi sott'aceto (opcjonalnie)
  • mandorle a lamelle, tostate a piacere
  • zucchero a velo a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 18574.1 mg
Białko 165.7 g
Kalorie 5672.1 kJ / 1355.7 kcal
Tłuszcz 51.4 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Węglowodany 50.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...