Menù: Insalata di farro e frittatine monoporzioni

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 60 g di cipolle a pezzi
  • 8 uova medie
  • 25 g di burro + q.b.
  • 75 g di prosciutto cotto a cubetti
  • 500 g di verdure miste a pezzi (0.5 cm)
Emulsione al basilico
  • 15 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • ½ cipollotto a pezzi
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 60 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • 900 g di acqua
  • 300 g di farro precedentemente sciacquato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 469.6 mg
Białko 23.8 g
Kalorie 2071.4 kJ / 495.1 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Węglowodany 48.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...