Curried Parsnip Soup
TM6 TM5 TM31

Curried Parsnip Soup

4.8 (535 ocen)

Składniki

  • 350 g parsnips, cut in pieces (3 cm)
  • 60 g onion, quartered
  • 50 g unsalted butter, diced
    lub olive oil
  • 1 tsp curry powder (e.g. Madras)
  • 750 g liquid vegetable stock (see tip)
    lub liquid chicken stock
  • ½ tsp fine sea salt, or to taste
  • 1 pinch ground black pepper, or to taste
  • 20 g double cream (opcjonalnie)
  • 60 g croutons (opcjonalnie)
  • 1 heaped Tbsp fresh chives, snipped in lengths (3 mm) (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
691.4 kJ / 165.3 kcal
Białko
1.4 g
Węglowodany
17.9 g
Tłuszcz
10.5 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Błonnik
4.9 g
Sód
275.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy