Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g parsnips, cut in pieces (3 cm)
- 60 g onion, quartered
-
50
g unsalted butter, diced
lub olive oil - 1 tsp curry powder (e.g. Madras)
-
750
g liquid vegetable stock (see tip)
lub liquid chicken stock - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 20 g double cream
- 60 g croutons
- 1 heaped Tbsp fresh chives, snipped in lengths (3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 691.4 kJ / 165.3 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 275.9 mg
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Curried Parsnip and Apple Soup
30 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min