Vegetable Soup

4.4 174 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • potatoes cut in pieces (see tip)
    300 g
  • tomatoes halved
    100 g
  • onions quartered
    80 g
  • garlic clove
    1
  • mixed vegetables (e.g. carrots, turnips, leeks), cut in pieces
    400 g
  • fresh parsley cut in pieces
    2 sprigs
  • fine sea salt adjust to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    ¼ - ½ tsp
  • water adjust to taste (see tip)
    600 g
  • unsalted butter diced
    20 g
    olive oil

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 346.3 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 440.2 kJ / 105.2 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 17.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...