
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g potatoes cut in pieces (see tip)
- 100 g tomatoes halved
- 80 g onions quartered
- 1 garlic clove
- 400 g mixed vegetables (e.g. carrots, turnips, leeks), cut in pieces
- 2 sprigs fresh parsley cut in pieces
- ½ tsp fine sea salt adjust to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper to taste
- 600 g water adjust to taste (see tip)
-
20
g unsalted butter diced
lub olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 105.2 kcal / 440.2 kJ
- Białko
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Sód
- 346.3 mg