Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g potatoes, cut in pieces (see tip)
- 100 g tomatoes, halved
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 400 g mixed vegetables (e.g. carrots, turnips, leeks), cut in pieces
- 2 sprigs fresh parsley, cut in pieces
- ½ tsp fine sea salt, adjust to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- 600 g water, adjust to taste (see tip)
-
20
g unsalted butter, diced
lub olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 440.2 kJ / 105.2 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 346.3 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Courgette Soup
25min
Bolognese Sauce
1 godz. 15 min
Vegetable soup
35min
Carrot and Coriander Soup
25min
Broccoli and stilton soup
30 min
Creamy Tomato Soup
25min
Tomato Sauce
40min
Mashed Potatoes
45 min
Cauliflower Cheese
50min
Leek and Potato Soup (TM5)
40min
Red Cabbage
1 godz.
Sweet Potato and Courgette Soup
25min