Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g potatoes, cut in pieces (see tip)
- 100 g tomatoes, halved
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 400 g mixed vegetables (e.g. carrots, turnips, leeks), cut in pieces
- 2 sprigs fresh parsley, cut in pieces
- ½ tsp fine sea salt, adjust to taste
- ¼ - ½ tsp ground black pepper, to taste
- 600 g water, adjust to taste (see tip)
-
20
g unsalted butter, diced
lub olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 440.2 kJ / 105.2 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 346.3 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable soup
35 min
Bolognese Sauce
1h 15min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Creamy Tomato Soup
25 min
Tomato Sauce
40 min
Ratatouille
40 min
Mashed Potatoes
45 min
Leek and Potato Soup (TM5)
40 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min