Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g onions, quartered
- 30 g unsalted butter, diced
- 500 g frozen green peas
- 500 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - ½ tsp fine sea salt
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 10 g fresh mint leaves, plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 687.7 kJ / 164.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 249.2 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Berry Foam
10 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min