Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g red split lentils
- ½ lemon, thin peelings of skin only
- 2 cm fresh root ginger, cut in round slices (2 mm)
- 300 g carrots, cut in pieces (3-4 cm)
- 50 g onion, quartered
- 50 g unsalted butter
-
500
g vegetable stock
lub 500 g chicken stock - ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 sprigs fresh coriander, plus more for serving
-
100
g milk
lub 100 g single cream, plus more for serving (optional) - fresh coriander, for serving
- single cream, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 654 kJ / 156 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Celeriac and Apple Soup
55min
Carrot and Coriander Soup
25min
Broccoli and stilton soup
30 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Spiced Red Cabbage
1h 10min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 min