Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cipolla rossa a pezzi
- 600 g di farina tipo 00 + q.b.
- 180 g di vino bianco
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 12 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di lievito di birra disidratato
- 1 cucchiaio di bicarbonato di sodio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 104.4 kJ / 25 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 60.4 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia alle cipolle
2 godz. 40 min
Impasto base per pane
1h
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
1 godz. 45 min
Patate speziate
30 Min
Canederli agli spinaci
2 godz. 30 min
Pinsa farcita
3 Std.
Focaccia morbida
4 Std.
Treccine allo yogurt
6 Std. 30 Min
Baguette pancetta e provolone
5 Std. 30 Min
Uova alla triestina
30 Min
Gelato ai cantucci e vin santo
10h 30min
Bortellina
30 Min