Torta cioccolato e amarene
TM6

Torta cioccolato e amarene

4.5 (2 oceny)

Składniki

Pan di Spagna al cioccolato

  • 75 g fecola di patate
  • 75 g farina
  • 30 g cacao amaro in polvere
  • 5 uova
  • 150 g zucchero

Ganache al cioccolato e amarene

  • 400 g di panna fresca liquida
  • 60 g di sciroppo di amarena
  • 600 g di cioccolato fondente (70% di cacao)

Terminare la preparazione

  • 200 g di panna fresca liquida
  • latte q.b. per bagnare
  • 100 g di amarene sciroppate
  • foglioline di menta fresca q.b. per guarnire

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3796.3 kJ / 907.3 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
75 g
Tłuszcz
63.2 g
Tłuszcz nasycony
36.9 g
Błonnik
10.1 g
Sód
88.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy