Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna al cioccolato
- 75 g fecola di patate
- 75 g farina
- 30 g cacao amaro in polvere
- 5 uova
- 150 g zucchero
Ganache al cioccolato e amarene
- 400 g di panna fresca liquida
- 60 g di sciroppo di amarena
- 600 g di cioccolato fondente (70% di cacao)
Terminare la preparazione
- 200 g di panna fresca liquida
- latte q.b. per bagnare
- 100 g di amarene sciroppate
- foglioline di menta fresca q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3796.3 kJ / 907.3 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 75 g
- Tłuszcz
- 63.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 36.9 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 88.3 mg
Alternatywne przepisy
Fiocchi di neve
5h
Cookies
1sa
Pan di Spagna panna e fragole
2h
Bignè craquelin
2h
Ciambella abbraccio
2h
Cioccolatini al caramello salato (TM6)
3h
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30min
Pop corn di patate
1sa 30 dk
Bombette di Carnevale ripiene
1sa
Ciambella noci e caffè al Varoma
2 Std. 30 Min
Danubio salato
3h
Ciambelline
1sa