Wersje kompatybilne
Tartare di palamita con cipolle caramellate, miele e succo di limone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cipolle caramellate, miele e succo di limone
- 25 g di olio di oliva
- 500 g di cipolla rossa in quarti
- ½ - 1 peperoncino piccante rosso, fresco, a listarelle
- 80 - 100 g di miele di acacia
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 60 g di aceto di vino rosso
- 70 g di succo di limone, spremuto fresco
- 600 g di palamita
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1277.8 kJ / 305.3 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 467.7 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di sgombro sottovuoto con contorno di peperoni
1 godz. 30 min
Infuso freddo vaniglia e mirtilli
3 Std.
Menù: Zuppa fredda di melone; Crostini con pesce spada; Macedonia con mousse allo yogurt (Bimby Friend)
4h
Costolette di agnello in crosta, con patate sautè e contorno di spinaci
1 godz.
Insalata di patate alla greca (TM6)
1 godz.
Ripieno per torta di mele
45 min
Mix di spezie e buccia di mela
50 min
Sarde in saor
24 Std. 30 Min
Insalata di cetrioli con dressing all'aneto
15 min
Cocktail Rossini con mini cheesecake salate
3h 40min
Crema alla polpa di granchio
10 min
Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
40min