Zuppa di foglie di cavolo e pane raffermo

Zuppa di foglie di cavolo e pane raffermo

4.7 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 30 g di porro a pezzi
  • 50 g di cipolla a pezzi
  • 100 g di carota pelata e a pezzi
  • 70 g di sedano a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 300 g di polpa di zucca Delica, a cubetti (1cm)
  • 200 g di patate pelate e a cubetti (1 cm)
  • 250 g foglie di cavolo (foglie di verza, broccoli o cavolfiori, private della costa dura), a listarelle
  • 750 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 150 g di pane raffermo a tocchetti
  • Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 57.4 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1064 kJ / 254.3 kcal
Tłuszcz 11.7 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 33.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...