Carpaccio de remolacha con burrata (Pelar)

4.4 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 raciones

Składniki

Aliño
  • de aceite de oliva virgen extra
    150 g
  • de vinagre
    60 g
  • de sal
    ½ cucharadita
  • de mostaza de Dijon
    1 cucharadita
  • de pimienta negra molida
    2 pellizcos
  • de zumo de limón
    30 g
  • de jarabe de arce
    15 g
    10 g de miel
  • de albahaca seca
    2 cucharaditas
Carpaccio de remolacha
  • de agua
    1100 g
  • de remolacha cruda en mitades
    800 g
  • de aceite de oliva
    1 cucharadita
  • de rúcula
    50 - 80 g
  • de queso burrata en trozos
    230 g
  • de granos de granada (opcjonalnie)
    2 cucharadas
  • de nueces pacanas (opcjonalnie) en trozos
    2 cucharadas

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 309 kcal / 1296 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 25.9 g
Węglowodany 12.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Sód 419.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...