Pollo y chirivías con crema al limón en cocción lenta

Pollo y chirivías con crema al limón en cocción lenta

3.5 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 raciones

Składniki

  • 600 g de filete de pechuga de pollo sin piel en dados de 3 cm
  • 200 g de chirivía en dados de 3 cm
    200 g de zanahorias, en dados de 3 cm
  • 80 g zumo de limón
  • 200 g de nata (35% de grasa)
  • 1 pastilla de caldo de pollo
  • 1 diente de ajo
  • 300 g de agua
  • 1 pellizco de sal
  • 2 yemas de huevo
  • 20 g de maicena
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 1 cucharada perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 751.3 mg
Białko 38.5 g
Kalorie 1730 kJ / 412 kcal
Tłuszcz 21.5 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 14.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...