Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 30 g olive oil, plus extra to grease
- 120 g water
- ¼ tsp salt
Topping and assembly
- 200 g white onion, cut into halves
- 200 g red onion, cut into halves
- 150 g sour cream
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 30 g fresh chives, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1712.7 kJ / 409.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 405 mg
Alternatywne przepisy
No Starter Sourdough Bread
23 Std.
Tamarind millionaire's shortbread
50min
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz.
Crispy Pork Belly with Warm Rice Salad
1h 30min
Vegetable Stock Paste (Vegan)
40min
Garlic (Skin) Salt
1 Std. 55 Min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9 godz. 40 min
Sparkling Pimm's® strawberry granita
24 godz. 20 min
Traditional Gugelhupf
2h 55min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1h 10min
Mushroom and chicken vol-au-vents
1h 40min
Kimchi queso dip
3 godz. 15 min