Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 30 g olive oil, plus extra to grease
- 120 g water
- ¼ tsp salt
Topping and assembly
- 200 g white onion, cut into halves
- 200 g red onion, cut into halves
- 150 g sour cream
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 30 g fresh chives, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1712.7 kJ / 409.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 405 mg
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
15 min
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Moroccan bundt
1 Std. 20 Min
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)
2h
Piña colada ice cream with grilled pineapple
24h 25min
Liquorice ice cream
8h 30min
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35 Min
Sautéed eschalots (250-350 g)
Brak ocen
Choux pastry
2h
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24h 25min
Pork Trotter Jelly
8h
Lemon meringue cupcakes
1h 30min