Rabarbertaart

Rabarbertaart

4.3 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
8 stuks

Składniki

De bakvorm
  • zachte boter om in te vetten
    ½ el
De taart
  • hazelnoten
    150 g
  • suiker
    100 g
  • bloem en iets meer om te bewerken
    200 g
  • boter in stukken (2 cm)
    80 g
  • water
    60 g
  • zout
    ¼ tl
  • rabarber geschild, indien nodig in de lengte gesneden (8 cm)
    500 g
  • room, 25% v.g
    240 g
  • eieren
    2
  • maïzena (zetmeel)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 stuk

Kalorie 450 kcal / 1874 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...