Rabarbertaart
TM6 TM5

Rabarbertaart

4.4 (5 ocen)

Składniki

De bakvorm

  • ½ el zachte boter, om in te vetten

De taart

  • 150 g hazelnoten
  • 100 g suiker
  • 200 g bloem, en iets meer om te bewerken
  • 80 g boter, in stukken (2 cm)
  • 60 g water
  • ¼ tl zout
  • 500 g rabarber, geschild, indien nodig in de lengte gesneden (8 cm)
  • 240 g room, 25% v.g
  • 2 eieren
  • 20 g maïzena (zetmeel)

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
1874 kJ / 450 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
29 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy